Hem » Om Visuera

Bakgrund

Visuera grundades i april 2001 av Christer Wåhlander tillsammans med en grupp tidigare anställda på Frontec och Viewlocity. Grundarna hade tidigare under en 15-årsperiod bedrivit forsknings-, produktutvecklings- och driftsättningsarbete inom integration av affärssystem och applikationer. Från starten har Visueras målbild varit att utveckla processer från idé till implementerad lösning, där samtliga inblandade, såväl verksamhets- som IT-representanter involveras på bästa sätt för en lyckad och effektiv realisering.

Ägarstruktur

Visuera är ett privatägt aktiebolag med grundarna och personalen som ägare.

Affärsidé

Att med ett effektivt verktyg hjälpa organisationer och företag att kartlägga, kravställa samt införa effektiva informationsflöden i alla typer av processer.

Organisation

Förutom egna anställda har Visuera tillgång till verksamhets- & IT-konsulter via samarbetsavtal. Konsulterna kommer från både fåmansbolag och större konsultbolag.

Kompetens

Inom Visuera finns bl.a. djup kompetens inom:

  • Forskning & Utveckling av processer med IT-stöd
  • Standardiserade vårdförlopp inom hälso- och sjukvård
  • Tjänstekatalog
  • E-handelsprocesser
  • Drift av e-tjänster

Kunder

Visueras kunder är större/medelstora privata företag och offentliga förvaltningar/myndigheter som vill förbättra och effektivisera sina verksamhetsprocesser.

Ledning

cwa

Christer Wåhlander

VD

0708-470 270

Christer Wåhlander
Christer var en av grundarna av Frontec AB. I Frontec har Christer haft nyckelpositioner som VD och CTO för Frontec AMT AB och Viewlocity AB som har utvecklat och marknadsfört programprodukten AMTrix. AMTrix är en Message Broker/Integration Broker med över 3000 installationer i affärskritiska system över hela världen. Christer är också grundare av Visuera Integration AB.
jto

Jan Törnebohm

UTVECKLINGSCHEF

0708-450 980

Jan Törnebohm
Jan har tidigare varit delaktig i Frontecs etablering. I sin roll som utvecklingschef har Jan byggt upp och drivit produktutvecklingen kring AMTrix och dess efterföljare inom såväl Frontec som Viewlocity.